До нового тренерського штабу донецького «Шахтаря», котрий нещодавно очолив португалець Луїш Каштру, ввійшли — перший помічник тренера Вітор Северіно та асистенти — Даріо Срна, Філіпе Селіккая і Жоау Брандау, аналітик Жозе Кошта та тренер воротарів Антоніу Феррейра.

У цій команді відсутній 39-річний серб Ігор Дуляй (у минулому півоборонець донецької команди, заслужений майстер спорту України і кавалер українського ордена «За мужність» ІІІ ступеня), який у складі «гірників» виграв 4 чемпіонські титули і Кубок УЄФА-2009. Три останні роки працював асистентом у Пауло Фонсеки. За цей час «гірники» виграли три чемпіонські титули, три Кубки і Суперкубок України.

Є інформація, що Дуляю не вказали на двері, а шукають нову роботу в клубі.

Натомість у «Шахтарі» з’явився знайомий персонаж — багаторічний у минулому капітан команди 37-річний хорват Даріо Срна. Він завершив виступи в італійському клубі «Кальярі», в якому виступав протягом останнього сезону.

Заслужений майстер спорту України, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня Срна виступав за донецький клуб із 2003-го по 2018 рік. За цей час він зіграв за «Шахтар» рекордні 536 матчів. У складі команди завоював 26 трофеїв, серед яких Кубок УЄФА, 10 чемпіонських, 7 Кубків і 8 Суперкубків України.

Нагадаємо, що була ще й допінгова історія, і в червні 2018 року Срна на правах вільного агента став гравцем «Кальярі».

***

«Шахтар» уже повернувся з відпустки. І відучора під орудою Луїша Каштру почав тренуватися в режимі дворазових занять. 24 червня донеччани вирушать на перший навчально-тренувальний збір до Німеччини.

Фото: shakhtar.com