Захоплення виборчих дільниць, перекриття дороги під час транспортування бюлетенів, замінування ДВК, підкуп виборців у день голосування та розлита речовина невідомого походження в кімнаті для голосування — ці та інші екстрені ситуації відпрацьовували силовики Тернопільщини в Теребовлі.

Тактико-спеціальні навчання відбулися задля налагодження співпраці різних служб у надзвичайних умовах під час виборчої кампанії. Головне завдання тренувань — повна координація підрозділів. У навчаннях взяли участь працівники Головного управління поліції та його територіальних підрозділів, спецпризначенці ТОР та КОРД, поліція особливого призначення, бійці роти «Тернопіль», фахівці кінологічної і вибухотехнічної служб.

Відповідно до сценарію, поліцейські чергували на дільницях, перевіряли їх на наявність вибухівки, патрулювали вулиці. Після отримання інформації про замінування забезпечували евакуацію людей, обстежували об’єкти. Тренувалися вести переговори з обуреними мешканцями, які перекривали дорогу. Змоделювали також спецоперацію зі знешкодження диверсійної групи. «Я побачив якісну й тісну співпрацю між підрозділами і особливого призначення, і райвідділів», — зазначив заступник начальника ГУНП у Тернопільській області Михайло Білецький. На місці подій працювала й бригада швидкої допомоги, кримінальна поліція, підрозділи Нацгвардії, пожежники (на знімку). Із поставленими завданнями усі спецслужби впоралися, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

Фото з сайту НПУ.