Помічник лісничого Клеванського лісництва ДП «Клеванське лісове господарство» Ольга Мелещук взяла участь у симпозіумі Союзу європейських лісівників (Union of European Foresters (UEF), який відбувся в освітньому центрі лісу, деревини, будівництва і дизайну (Майенфельд, Швейцарія).

Вона виступила там з доповіддю, в якій йшлося про проблеми, пов’язані зі зміною клімату. А саме — про значне збільшення площ ослаблених лісонасаджень внаслідок високих температур і змін гідрологічного режиму соснових лісів, що призводить до масового ураження дерев верхівковим короїдом. А він є розповсюджувачем мікозних (грибкових) захворювань і, як наслідок — всихання сосни на значних площах. З цією проблемою нині борються лісівники Рівненщини і шляхи її розв’язання обговорюються на різних рівнях.

Власне, темі впровадження інноваційних технологій в лісі в період кліматичних змін і був присвячений симпозіум.

До речі, UEF заснований в 1965 році і на сьогодні об’єднує 25 асоціацій із 21 країни. Це європейська організація національних лісових асоціацій, яка представляє інтереси лісівників усіх рангів. UEF об’єднує 85000 міжнародних фахівців в галузі лісового господарства.

Фото: european-foresters.eu