Фото надано прес-службою депутата.

Українців зрадили у ПАРЄ так само, як понад 300 років тому кримський хан залишив їх сам на сам із ворогом у битві під Берестечком. Про це заявив Олег Ляшко під час заходів з нагоди 368-ї річниці Берестецької битви. Політик з побратимами відвідав молебень у селі Пляшева на Рівненщині та разом із предстоятелем Української Православної Церкви митрополитом Епіфаніем помолився за полеглих у всіх війнах. Зізнався, що для нього ці місця особливі, бо його предки з роду Ляшків-Тарнавських брали участь у цій битві у складі Варвинської сотні Прилуцького полку.

«Щороку зі своєю командою ми приїжджаємо на цю землю, политу кров’ю українців, яка вчить нас одному — треба захищати свою країну, як козаки в болоті під Берестечком стояли до останнього. В цій битві наше військо зрадив кримський хан так само, як Європа минулого тижня повернула Росію до ПАРЄ. Це має стати для нас доказом одного — українці повинні сподіватися тільки на свої сили, на свою армію, на свою економіку. І ніхто замість нас не захистить країну, не поверне мир і наші території», — наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ закликав українців об’єднатися, щоб не дати промосковським силам здати Україну Путіну.

«Сьогодні всі «кремлівські голуби миру» розповідають, як вони хочуть, щоб в Україну якнайшвидше прийшов мир. І, мовляв, єдиний спосіб цього досягнути — підняти руки і капітулювати. Капітуляція не принесе миру — вона призведе до приниження і поразки. Ми пропонуємо йти до миру дорогою перемоги, а не поразки. Натомість, російський реванш не просто стукає в наші двері — він вже у нашій хаті. Ця гідра, яка сьогодні пройшла до влади разом з маріонеткою Зеленським, хоче одного — забрати в українців землю, позбавити українців мови і протягнути промосковські сили до влади. Ми їм не дамо цього зробити!», — запевнив Ляшко.

Ці слова викликали шквал оплесків людей. Вони дякували Олегу Ляшку за боротьбу в ПАРЄ та просили захистити Україну від російського окупанта.