— Сьогодні це реальний напрям господарської діяльності, який може забезпечити поставки на внутрішній ринок цінних і відносно доступних продуктів. Сподіваюся, після успішного старту проекту охочих розпочати свій бізнес у цьому напрямі побільшає, — каже Ярослав Бєлов, очільник Держрибагентства України.

Нагадаємо, що у 70—80 роках у Криму, а також на території Одеської та Херсонської областей активно вирощували мідій. Нині все ускладнюють заплутана нормативно-правова база й бюрократія: фермери не ризикують братися за виробництво.

Вирощування мідій вигідне не лише економічно, а й з екологічної точки зору. Одна мідія фільтрує 50—100 літрів води на день. Коли в Чорному морі було багато поселень мідій, його прозорість сягала 20 метрів. Сьогодні вона не перевищує й одного метра.