Українська делегація нараховувала понад сто осіб. До її складу входили військовослужбовці ЗСУ й інших військових формувань, курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, військовослужбовці, які дістали поранення на сході країни, матері та дружини загиблих на Донбасі бійців, а також військові капелани.

Організацію поїздки українських військовослужбовців координував Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ разом із Патріаршим паломницьким центром за сприяння Міноборони України. Очолював делегацію військовий єпископ Михайло Колтун, керівник Департаменту військового капеланства.

Незважаючи на те, що організовували поїздку представники греко-католицької церкви, віросповідання тих, хто брав участь у паломництві, не мало жодного значення. Серед військових, які відвідують французький Лурд, щоб помолитися за мир в усьому світі, є представники найрізноманітніших релігій. І вони легко знаходять спільну мову, бо їх поєднує спільна мета.

Делегація українських військовослужбовців взяла участь у спільній аудієнції зі Святішим Отцем Папою Франциском на площі Святого Петра у Ватикані.

Фото: news.ugcc.ua