Від початку року послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 53 внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій і районів проведення АТО.

Найбільше ВПО звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості (23) і Борщівської районної філії обласного центру зайнятості (7), повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук. «Працевлаштовано 13 переселенців, — зазначив він. — З них один започаткував власний бізнес завдяки одноразовій допомозі з безробіття для організації підприємницької діяльності, троє отримали роботу завдяки компенсаціям роботодавцям витрат на оплату праці. Професійне навчання проходили три ВПО, після якого двоє змогли працевлаштуватися».

У відділі інформаційної роботи ОЦЗ повідомили, що станом на 1 липня на обліку перебувало 15 безробітних з числа переселенців, для яких продовжують пошук роботи. Серед них є фармацевт, тракторист, водій, менеджер, касир, електромонтер.

Загалом за півроку за сприяння служби зайнятості Тернопільщини було працевлаштовано 12,7 тисячі осіб. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримали місця 243 безробітних. Одноразова виплата допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності дала змогу 27 краянам відкрити власний бізнес.

Вл. інф.