Курйозний випадок трапився в Маріуполі, де до чергової частини Орджонікідзевського райвідділу міліції зателефонував мешканець міста. Чоловік повідомив, що в його квартирі розбито вікно, поцуплено телевізор, а в кімнаті сплять сторонні особи. З’ясувалося, непроханими гостями стали двоє безробітних волоцюг — 35 та 40 років.

«Потерпілий мешкає на першому поверсі будинку і того вечора вирушив до сусіда, — розповів заступник начальника сектора кримінального розшуку райвідділу міліції Олексій Одарич. — За три години повернувся додому і виявив незнайомців. З’ясувалося, чоловіки проходили повз будинок у пошуках поживи. Заглянувши у вікно на першому поверсі, побачили телевізор. Розбили скло і витягнули техніку на вулицю. Розібрали на деталі і частини, які містили мідь, віднесли до пункту прийому металу».

На виручені гроші напарники купили алкоголь і обмили вдалу справу. А оскільки ночували чоловіки, де доведеться, то вирішили повернутися до порожньої, як вони думали, квартири. Мирне хропіння перервали співробітники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце злочину. Тепер зловмисникам, які вже мали проблеми із законом, світить від трьох до шести років позбавлення волі.

Донецька область.

Мал. Миколи КАПУСТИ.