На східному фронті збройні формування РФ знову включили гарячу фазу. За добу (дані штабу ООС на 12.07) вони 24 рази порушили режим припинення вогню. З них 11 — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. Також ворог відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Російські найманці обстріляли з артилерії житлові квартали Чермалика (на знімку), у результаті чого загинув місцевий житель 1970 року народження. За попередніми даними, ворожий снаряд упав просто на подвір’я приватного будинку.

Окупаційні війська РФ вчергове продемонстрували цинічне нехтування нормами міжнародного гуманітарного права й ударили з озброєння, забороненого Мінськими угодами, по цивільній інфраструктурі й мирних жителях українського населеного пункту, зазначили в прес-центрі ООС.

На думку начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака, загострення, яке загрожувало б кардинальною зміною обстановки, на фронті немає. Таку точку зору він висловив в інтерв’ю «Новинарні». При цьому, за словами Хомчака, загроза повномасштабної російської агресії зберігається. Він нагадав, що терористи повністю підпорядковані державі-агресору.

«Командування — повністю з Росії. Усі рішення повністю узгоджуються із Кремлем. Структуру розроблено під російську армію. Усі рішення ухвалюються в РФ, техніка, боєприпаси і тактика — російські», — сказав начальник Генштабу.

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).