Парламентарій відвідала міста Ямпіль, Вінницю, смт Крижопіль та обговорила з місцевими жителями актуальні питання соціально-економічного розвитку Вінниччини. Зокрема, питання децентралізації, екології, реформування сектору безпеки і оборони, створення умов для розвитку транскордонного співробітництва.

Особливу увагу було приділено будівництву мосту через річку Дністер, що має з’єднати Вінниччину (в районі м. Ямпіль) із селом Косеуць Сорокського району Республіки Молдова, а також покращенню стану дорожньої інфраструктури, зокрема між Ямполем і Крижополем. Жителі Ямпільського району поінформували про потенціал розвитку внутрішнього туризму, зокрема і зеленого, однак звернули увагу на необхідність покращення стану дорожньої інфраструктури.

«Очевидно, що покращення стану дорожньої інфраструктури є запорукою розвитку внутрішнього туризму в Україні, зокрема й на Вінниччині», — наголосила Ірина Геращенко та повідомила, що скерує звернення до уряду задля ремонту доріг між Ямполем і Крижополем та вирішення інших проблемних питань Вінниччини.

Також було обговорено необхідність внесення змін до чинного законодавства щодо істотного підвищення розмірів штрафів за порушення природоохоронного законодавства.

Ірина Геращенко разом із міністром у справах ветеранів Іриною Фріз під час зустрічі з ветеранами АТО/ООС з Вінниччини обговорили питання щодо реформування сектору безпеки і оборони, програми реабілітації та підтримки ветеранів.

«Дякую вінничанам за великий внесок у захист територіальної цілісності України, — сказала політик. — Військовослужбовці з Вінниці мають право пройтися центральною площею Києва і показати, наскільки за останні роки змінилась українська армія. Я вітаю ініціативу ветеранів, які планують провести парад у цей день в Києві, і я точно буду на Хрещатику для того, щоб привітати наших ветеранів».

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуку.