Надзвичайну ситуацію спричинило стихійне лихо. Негода призвела до руйнувань та пошкодження житлових будинків (на знімку), транспортної інфраструктури, систем енергозабезпечення, зв’язку, заподіяння іншої шкоди. Тож, зауважив глава держави, для того, щоб захистити життя і здоров’я людей, уряд має в установленому порядку вирішити питання фінансування та забезпечення необхідними ресурсами для ліквідації наслідків катастрофи. А органи місцевої влади мають надати «необхідну допомогу для подолання наслідків надзвичайної ситуації на постраждалих територіях».

Як раніше повідомляв голова обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко, буревій і градобій пронеслися по двох районах вузькими смугами. Найбільше постраждали села Великий Раковець на Іршавщині та Сюрте на Ужгородщині. У Великому Раковці пошкоджено кілька десятків дахів на приватних будинках, торговельних точках, а також дах на сільській школі та кухні дитячого садка. Крім того, по одному приватному будинку постраждало в селах Тарнівці і Ратівці Ужгородського району.

Головам райдержадміністрацій одразу було доручено якнайшвидше задокументувати збитки від негоди і відновити покрівлі на освітніх об’єктах. «Але моя принципова позиція полягає в тому, — наголосив керівник області, — щоб приватному сектору також виділили хоча б часткову компенсацію (принаймні по кілька тисяч гривень) на ремонт дахів». Тепер можна сподіватися на те, що людям, обійстя яких зазнали шкоди, надійде конкретна допомога.

Фото надано облДСНС.