Глава держави зазначив: «Ми допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт».

Сучасне летовище може з’явитися завдяки державно-приватному партнерству. Про готовність узятися за осучаснення термінала Дніпровського аеропорту свого часу висловився український бізнесмен Олександр Ярославський. Але необхідне, зокрема, й державне фінансування аеродромного комплексу. «Дніпро залишається чи не єдиним містом-мільйонником, що не має сучасних повітряних воріт. Будівництво аеропорту за межами Дніпра значно зменшить пасажиропотік не тільки в нашому місті, а й у сусідніх — наприклад, у Запоріжжі», — підкреслив Борис Філатов.

Нагадаємо: електронну петицію з проханням сприяти фінансуванню державою реконструкції діючого летовища чи будівництва нової злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту на сайті глави держави зареєстрували ще торік. Звернення набрало понад 25 тисяч голосів і його розглянув тодішній очільник країни. У відповідь на петицію зазначалося, що в 2019 році окремою бюджетною програмою в державному кошторисі передбачать 200 мільйонів гривень на проектування аеропорту «Придніпров’я» у Дніпропетровській області. Однак грошей не виділили.

Після відкритого звернення міського голови Дніпра Б. Філатова до Президента В. Зеленського 25 червня, за дорученням Кабінету Міністрів 200 мільйонів на проектування аеропорту в селі Солоному (нове летовище, яке за планом мали звести між Дніпром та Запоріжжям. — Прим. ред.) перерозподілено на реконструкцію аеропорту в Дніпрі.

Інформація та фото прес-служби Дніпровської міської ради.