Харківські обласна і місцева ради вчора прийняли звернення до Верховної Ради України. У ній депутати закликають усі політичні сили країни, громадські рухи й організації до діалогу, щоб зупинити сповзання держави у прірву громадянської війни.

Як зазначив харківський міський голова Геннадій Кернес, «радикально налаштовані екстремістські формування, не маючи інших аргументів крім насильства, намагаються змінити хід розвитку нашої держави способами, що не мають нічого спільного з європейськими стандартами і демократичними цінностями. У заручниках штучно створеної ситуації опинилася столиця України».

У зверненні Харківська міська рада вимагає припинити насильство щодо органів правопорядку, зупинити захоплення будинків і псування майна, а також припинити залякувати країну й убезпечити громадян України від націоналізму та політичного свавілля.

Геннадій Кернес підкреслив, що Харківська міська рада готова виступити єдиною командою на захист прав і інтересів людей.

«Підтримуючи звернення Президента України до українського народу, Харківська міська рада звертає увагу на те, що Україна є правовою державою, в якій визнається і панує закон. Дотримання кожним громадянином принципу законності має сприяти забезпеченню конституційних прав і свобод наших громадян», — йдеться у зверненні.

«Представляючи регіон, виборці якого неодноразово підтримували курс Президента України Віктора Януковича і на останніх виборах до Верховної Ради знову підтвердили незмінність своїх політичних переваг, Харківська обласна рада вважає своїм обов’язком засудити всі спроби насильницького скинення конституційної влади, легітимність якої визнана світовим співтовариством», — сказано в документі.

Учора у Харкові відбулося розширене засідання Ради Національного Конгресу місцевого самоврядування України з обговоренням політичної ситуації в державі. До Національного Конгресу місцевого самоврядування входять три асоціації: Українська асоціація районних і обласних рад, Асоціація міст і Всеукраїнська асоціація сільських і селищних рад. Представники всіх цих організацій закликають до політичного діалогу та миру всі політичні сили.

 

Харків.