— Громада розвивається, а її територія розбудовується насамперед завдяки коштам від фінансової децентралізації, — зазначив на урочистостях Володимир Ящук. — Площа, на якій встановлено пам’ятник, носитиме ім’я Великого Кобзаря. Загалом кошторис робіт з благоустрою площі Тараса Шевченка становить один мільйон гривень. Усе це кошти, зароблені громадою.

Іллінецька міська ОТГ об’єднала в собі майже двадцять населених пунктів. Один з них — приміське село Борисівка. Саме там раніше стояв пам’ятник Тарасу Шевченку. Постамент потребував реставрації. Після погодження з місцевою громадою скульптуру відновили за кошти ОТГ і встановили в людному місці на центральній площі Іллінців.

— Тішить те, що оновлюється не тільки обласний центр, — зазначив у своєму виступі голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Такі чудові площі, як та, на якій ми зараз перебуваємо, з’являються в об’єднаних територіальних громадах.

Території упорядковуються, оновлюються. Люди, які на них проживають, змінюють ставлення до власної території. Бюджетна децентралізаціє дає конкретні результати.

Біля монумента Кобзарю звучали його вірші, пісні на слова Шевченка у виконанні місцевих колективів художньої самодіяльності, учнів шкіл, аграрного коледжу.

— Кобзар з нами — і на серці спокій, — зазначила одна з учасниць свята. — Його зображення додає впевненості в тому, що все в нас буде добре. Він нагадує громаді: «Борітеся — поборете!». Ці слова не залишають байдужим нікого, спонукають до дії — особливо в нинішній непростий час, що його переживає наша держава.

Вл. інф.
Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.