Також він поставив завдання завершити ці роботи до кінця року. Термінал розрахований на прийом мільйона пасажирів на рік, тож очікується, що тут обслуговуватимуть рейси аеропорту «Дніпро» під час реконструкції останнього.

За словами міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, аеропорт має понад 50 мільйонів гривень чистого прибутку.

Під час огляду найвідомішого не тільки у Запоріжжі, а й у країні загалом довгобуду — автомобільного мосту через Дніпро — начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко розповів, що його будівництво розпочато у 2004 році.

Тоді замовником робіт виступало КП «Управління капітального будівництва» Запорізького міськвиконкому, а генеральною підрядною організацією було ПАТ «Мостобуд». У 2011 році об’єкт передали в підпорядкування «Укравтодору», проте у 2014-му фінансування будівельних робіт припинилося. Загалом на теперішній час виконано 35 відсотків будівельних робіт, які стали у 2,8 мільярда гривень. За словами А. Івка, нині здійснюється коригування проекту будівництва, далі буде оголошено міжнародний тендер на будівництво, а будівельні роботи триватимуть орієнтовно ще п’ять років.

«Чому п’ять років? Наведіть світові приклади такого будівництва. Дамба не може стояти п’ять років. Через п’ять-шість років міст нам не знадобиться», — зазначив Президент та закликав міського голову Запоріжжя знайти кошти на завершення до 
15 листопада коригування проекту, щоб уже на початку 2020 року розпочати добудову моста.

Ознайомлюючись із ремонтними роботами на автомобільному переході через греблю Дніпровської ГЕС (на знімку), Президент поставив генеральному директору ПрАТ «Укргідроенерго» Ігорю Сироті завдання: завершити реконструкцію до 15 жовтня.

«Ми приїдемо 15 жовтня і перевіримо. Домовилися?» — сказав Володимир Зеленський і додав: якщо ремонт не буде завершено вчасно, Ігор Сирота напише заяву на звільнення.

Тоді ж, 15 жовтня, В. Зеленський планує перевірити, чи з’явилися в запорізьких тролейбусах кондиціонери, чи закрито нелегальні гральні заклади і ломбарди та як у місті борються з торгівлею наркотиками і амброзією. Таке доручення глава держави дав після спілкування з громадським активістом Русланом Ханумаком, який зачитав звернення мешканців обласного центру щодо цих проблем. «Торгівлю наркотиками треба припинити зовсім. Про ігрові автомати та ломбарди ми готуємо великий законопроект», — сказав Президент.

Довідково

Автомагістраль, яка з’єднає через Дніпро та острів Хортицю правобережну і лівобережну частини Запоріжжя, включає 6 транспортних розв’язок, 14 естакад та 8 шляхопроводів.

Фото president.gov.ua