Голова Верховної Ради України Андрій Парубій проголосував на виборчій дільниці під час позачергових парламентських виборів (на знімку). «Я проголосував за нашу Україну, за майбутнє України, за Українську державу, — сказав він і підкреслив: — Дуже важливо, щоб Україна і надалі йшла в напрямку до НАТО і ЄС».

А. Парубій зазначив, що він проголосував за майбутнє і України, і своїх дітей, і наших дітей. «Я переконаний, що ми не дамо змінитися тим ключовим напрямам, які ми започаткували на за-ключних п’ять років», — наголосив він.

Глава парламенту повідомив, що дається два тижні на підрахунок голосів, а враховуючи, що можуть бути і проблемні округи, то, очевидно, цей час може бути вичерпано повністю. А потім дається час вже на скликання першого засідання.

А. Парубій зазначив, що він, як Голова Верховної Ради України, має скликати першу робочу групу і невідкладно скличе після того, як будуть опубліковані результати виборів і по пропорційній системі, і по мажоритарній системі. «Має бути створено три робочі групи — з формування комітетів, з розсадки в залі та із забезпечення депутатів», — уточнив він.

Глава парламенту наголосив, що пропонуватиме розподіл комітетів за методом д’Онта (пропорційне представництво. — Ред.), який є в Європейському парламенті. «Я сподіваюся, що новообрані депутати дослухаються до моєї позиції, до моєї думки. І кінець серпня — початок вересня — орієнтовна дата, коли робоча група може прийняти рішення проводити перше засідання, — сказав він і додав: — Апарат Верховної Ради України готовий до активної дієвої роботи, і я невідкладно організую всі необхідні підготовчі роботи, щоб перше засідання відбулося чимшвидше».

А. Парубій також запевнив, що допомагатиме новообраному главі парламенту в роботі, щоб робота Верховної Ради України без довгих пауз змогла швидко та ефективно продовжитись. Він також висловив сподівання, що українські сили у цій Раді будуть мати більшість. «І це насправді було моє головне завдання і під час виборчої кампанії, і сьогодні, я сподіваюся, що українці матимуть достатньо розуму і усвідомлення, патріотизму, щоб обрати до Верховної Ради українські сили — ті, які обстоюватимуть і захищатимуть український інтерес», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут