«У Верховній Раді України дев’ятого скликання ми ініціюємо створення МФО «Безпека. Мир. Жінки» для збільшення представництва жінок у секторі безпеки та оборони й посилення їх ролі в миротворчих процесах», — про це повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за результатами зустрічі із представницями платформи «Безпека. Жінки. Мир».

Ірина Геращенко разом із заступником голови Комітету з питань європейської інтеграції Марією Іоновою, віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе та міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз обговорили пріоритетні напрями роботи у Верховній Раді України дев’ятого скликання. За результатом обговорення учасники вирішили створити МФО «Безпека. Мир. Жінки», яке співпрацюватиме із МФО «Рівні можливості» задля впровадження принципів гендерної рівності у всіх суспільно-політичних сферах.

Під час зустрічі також було обговорено актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Звертаємося до всіх фракцій із закликом у перші тижні роботи парламенту прийняти зміни до Регламенту і посилити функції Комітету з питань європейської інтеграції. Відповідний законопроект уже напрацьовано та буде перереєстровано в перші дні роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання», — підкреслила І. Геращенко.

Учасниці зустрічі також назвали стратегічно помилковими заяви представників окремих політичних партій щодо об’єднання Комітету у закордонних справах з Комітетом з питань європейської інтеграції.

Під час зустрічі також було відзначено необхідність проходження всіх законопроектів експертизи уряду і Комітету з питань європейської інтеграції на предмет відповідності нормам європейського права.

«Цей шлях пройшли всі країни Східної Європи, де парламентські комітети євроінтеграції відігравали ключову роль у зміні та адаптації законодавства задля вступу країн в ЄС», — наголосила І. Геращенко.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua