Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.    
Більше фото тут

Про жертв насильницьких зникнень в анексованому Росією Криму нагадали учасники акції «Календарь закроет этот лист... на 15 персон». Вона відбулась у Києві біля Посольства Російської Федерації.

Варто зазначити, що з початку анексії на півострові було викрадено майже півсотні людей, переважно українців і кримських татар. 15 із них досі не знайдено, констатували протестувальники. Історія ця тягнеться з далекого 2014 року, коли окупанти ввійшли до Криму. Відтоді почалися репресії та переслідування.

Так, 7 березня 2014 року на під’їзді до Сімферополя зникли двоє учасників Самооборони Майдану Іван Бондарець та Валерій Ващук. Хлопці ще встигли повідомити рідним на Рівненщину, що їх затримали, а далі будь-який зв’язок обірвався і досі їхня доля невідома.

​Так само нічого невідомо про активіста Автомайдану, колишнього співробітника СБУ і учасника українського спротиву в Криму мешканця Севастополя Василя Черниша. Він зник 15 березня 2014 року в Севастополі. Сусідка бачила, як Василя виводили з дому люди у формі.

У вересні 2014 року в Білогірську вийшов із батьківського дому і не повернувся Іслям Джеппаров. Сусід був свідком, як Ісляма і ще одного хлопця група співробітників російських спецслужб схопила і завантажила до мікроавтобуса. Пізніше це авто буде помічено під час викрадення Ервіна Ібрагімова і поблизу місця викрадення Решата Аметова.

І таких прикладів можна наводити багато. На жаль, російські окупанти поводяться зухвало, і викрадення та катування людей у Криму стають фактично нормою. Тож маємо ще і ще раз нагадувати і РФ, і світовій спільноті про безчинства на півострові, констатували учасники акції.

Варто зазначити, що акція, присвячена зниклим в окупованому Криму людям, проходить 25 числа щомісяця біля стін Посольства РФ в Києві.