Керівник Офісу Президента Андрій Богдан звернувся до Кабінету Міністрів із листом, в якому нагадав про необхідність внесення подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. 
«Це нагадування про те, що необхідно внести подання про звільнення голови Київської міськдержадміністрації, — коментує ситуацію заступник керівника Офісу глави держави Руслан Рябошапка. — Відповідно до закону, керівники місцевих державних адміністрацій призначаються Президентом за поданням Прем’єр-міністра на термін повноважень очільника країни. Віталія Кличка призначив головою Київської міської державної адміністрації попередній Президент у червні 2014 року. Відповідно глава уряду має виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації».

За словами Р. Рябошапки, Прем’єр-міністр вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА. Заступник керівника Офісу Президента висловив сподівання, що це питання розглянуть на найближчому засіданні Кабінету Міністрів. Водночас він закликав не політизувати ситуацію. «Яка може бути політика в тому, що змінився Президент і термін повноважень голови місцевої адміністрації завершився», — каже він.

Вл. інф.

Фото: president.gov.ua