Називати прізвища тих, хто може обійняти ключові посади, поки що рано. На цьому наголосив голова партії «Слуга народу», яка має всі шанси отримати більшість мандатів у Верховній Раді дев’ятого скликання, Дмитро Разумков. Ця інформація з’явиться трохи раніше, ніж почне працювати новообраний парламент, припустив він в інтерв’ю «РБК-Україна». А також підтвердив можливість перезапуску головного законодавчого органу влади в День Незалежності 24 серпня. «Така ідея є, — сказав Д. Разумков. — Але, на жаль, ми поки що не можемо говорити, чи це буде кінець серпня, чи початок вересня. Не приховуємо, що хочемо почати процес якомога швидше. Щоб приступити до виконання своїх завдань. А для цього потрібно, щоб запустилася Верховна Рада».

Водночас керівник «Слуги народу» висловився з приводу того, що у Верховній Раді все-таки має залишитися окремий Комітет з питань європейської інтеграції. Мовляв, його не можна об’єднувати з Комітетом у закордонних справах, тому що він розглядає питання, пов’язані не тільки з міжнародною діяльністю. В ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» Д. Разумков висловив сумнів з приводу того, що принцип поєднання міністерств і парламентських комітетів вдасться повністю реалізувати. «Є міністерства, є центральні органи влади, які фактично прирівняні до міністерств, — зауважив політик. — Тобто завдання максимально було б таким, але реалізувати його на сто відсотків, боюся, не вдасться. А плодити далі комітети під кожен орган центральної влади — це не спрацює». Однак, за його словами, нині триває дискусія про можливе створення окремого комітету з питань реінтеграції Донбасу. Принаймні майбутні народні депутати точно готуються посилити цей напрям.

Представники інших політичних сил до оголошення офіційних результатів виборів коментувати подальшу роботу в парламенті не поспішають.

А тим часом на з’їзді «Голосу» ухвалили рішення про обрання Святослава Вакарчука головою партії. До цього, із самого початку створення, партією керувала кандидат у народні депутати, другий номер у списку, Юлія Клименко. Тепер вона зосередиться на роботі над економічним порядком денним для своєї політичної сили. «Після завершення виборчої кампанії та туру змін можу зосередитися на розбудові партії, — сказав В. Вакарчук. — Я дуже вдячний Юлії за її роботу з реорганізації партії, формування виборчого штабу та керівництва виборчою кампанією, завдяки якій ми за два місяці з нуля стали парламентською партією». У штабі політсили кажуть, що «Голос» продовжить розвивати свою регіональну структуру і мобілізує прихильників, а також почне готуватися до місцевих виборів.