Майже через два тижні після пожежі на харківській ювелірній фабриці в лікарні швидкої і невідкладної допомоги залишається тільки один із семи потерпілих. Це пацієнт відділення політравми, який сильно травмувався унаслідок падіння з висоти, йому було зроблено складну операцію. Однак, за словами лікарів, стан його здоров’я стабільний. Ще два пацієнти, котрі перебували в стаціонарі опікового відділення, напередодні виписалися. Їхній стан оцінюється як задовільний. Трьох жінок виписали на початку минулого тижня.

За інформацією прокуратури, в момент пожежі на робочому місці перебувало близько 200 осіб. Вогнем пошкоджено четвертий і п’ятий поверхи будинку на площі в 250 кв. м. Рятувальникам удалося вивести з будинку 22 людини, але вісім працівників фабрики загинули у вогні. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей). 

Керівника підприємства оголошено в розшук. Йому направлено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, однак його місце перебування невідоме.

Наприкінці минулого тижня харків’яни вшанували пам’ять загиблих. Громадянська панахида пройшла на місці загибелі людей. Як повідомила заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, ініціаторами панахиди стали родичі загиблих.

— Під час зустрічі із сім’ями, де обговорювалася організація похоронів, родичі висловили бажання провести спільну громадянську панахиду, бо похорони кожного із загиблих проходили окремо й на різних цвинтарях. Тому було ухвалено рішення напередодні дев’ятого дня після загибелі зустрітися на місці трагедії, — наголосила Світлана Горбунова-Рубан.

Родичі та друзі загиблих поклали квіти до будівлі, де сталася пожежа, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.