У далекі мандри невідступно тягне дітлахів на морських курортах Херсонщини. Як наслідок — це додає головного болю і їхнім батькам, і правоохоронцям.

Так, у селищі Новотроїцьке 15-річний підліток запропонував молодшому на п’ять років другу разом вирушити на Азовське море до сусіднього Генічеського району. Грошей на таксі чи автобус у приятелів не було, але це їх не зупинило. Старший посадив супутника на свій велосипед, і закрутив педалі. Аби скупатися в теплих хвилях, мандрівники подолали п’ятдесят кілометрів, але на зворотному шляху таки заблукали. На додачу пішов дощ, а мобільні телефони в них розрядилися. Знесилених, голодних та мокрих «туристів» знайшли поліцейські, котрі й доправили їх до родин, провівши на прощання виховну бесіду.

А за кілька днів у Приморському Голопристанського району просто на пляжі зник шестирічний хлопчик (на знімку). Поліцейські організували прочісування узбережжя та опитування відпочивальників, доки біля автокемпінгу до них не звернувся чоловік, котрий і відшукав малого. Як з’ясувалося, хлопчина грався біля води, а потім не зміг самостійно повернутися до матері, і заблукав, пройшовши пляжем понад три кілометри...

Утім, поліцейські кажуть, що з курортів повідомлення про зникнення дітей у розпал сезону надходять ледве не щодня...

Фото: hr.npu.gov.ua