Український герой Дмитро Краслянський.

Сільський хлопець з-під Яготина був призваний до лав ЗСУ під час першої хвилі мобілізації, воював під Савур-Могилою, де у липні 2014 року потрапив під шквальний вогонь російських окупантів. Наступні чотирнадцять місяців лікувався у німецькій клініці в Кобленці, переніс 28 операцій.

— Перший народний кінопроект «Чорний Козак», закумулювавши частину грошей з прокату (всі отримані з прокату гроші пішли на реабілітацію наших поранених бійців), почав з грудня 2018-го проводити додаткові благодійні покази з метою збору коштів на спортивний протез для Дмитра. І от нарешті ми його купили. Тепер наш захисник зможе займатися спортом і танцювати, — каже режисер фільму, директор Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» Владислав Чабанюк.

— Я вдячний долі, що дала можливість познайомитись з Дмитром. Ця людина надихає і мотивує. На таких людей треба рівнятися. На їх прикладі треба виховувати дітей, — продовжує режисер. — Дмитро не говорить про високі ціни чи президента, який не приніс щось на блюдечку, про газ, повальне зубожіння, про важку долю... Замість того — повні енергії слова: бізнес-план, хочу зробити, проект, спортзал, штанга, гирі, планую, підрахував, кошторис, без алкоголю... Воїн не «устал от войны», він просто не пустив війну в наш дім...

Фото з Фейсбуку Владислава Чабанюка.