З комфортом і за дешевшу ціну тепер добираються до обласного центру мешканці Вороновицької ОТГ.

В інших перевізників вартість квитка залишилася незмінна — 20 гривень, тоді як у муніципальному на вісім гривень дешевше.

Мешканці селища не раз скаржилися на попереднього перевізника. За словами пасажирів, той дозволяв собі нетактовне ставлення, відмовляв у пільговому проїзді учасникам АТО. Депутати прийняли рішення про припинення договору з таким надавачем автопослуг.

Новий перевізник приємно здивував тим, що надав комфортабельний транспортний засіб. Такі автобуси здебільшого використовують на маршрутах далекого сполучення. Салон розрахований на 50 пасажирів.

— На території нашої громади проживають вісім тисяч мешканців, — розповів «Голосу України» керівник Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько. — Щоб знизити для них вартість проїзду на маршруті до обласного центру, розробили програму під назвою «Спеціальні перевезення». З першого липня ввели її в дію. Залишилося підкоригувати графік руху. Зробимо це на підставі пропозицій пасажирів.

Як стверджує глава ОТГ, можливість здешевити проїзд для мешканців громади отримали завдяки децентралізації коштів. О. Ковінько називає її однією з найуспішніших реформ. За рахунок бюджету ОТГ ремонтують дороги, піклуються про безпеку жителів Вороновиці і сусіднього Комарова: цей населений пункт також входить до складу громади. Для дільничних поліції придбали новий автомобіль, обладнали його відповідно до вимог Нацполіції. Депутати підтримали пропозицію про виділення грошей на ремонт приміщення дільничного пункту поліції.

До слова, торік муніципальний автобус для перевезення пасажирів територією населених пунктів ОТГ придбала Глухівецька громада Козятинського району.

Фото з відкритих джерел.