Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час вручення ключів новоселам. Він зазначив, що квартири придбано департаментом будівництва та житлового забезпечення за кошти міського бюджету.

Будинок, де оселяться ветерани, відповідає сучасним стандартам енергоефективності, він утеплений, у квартирах — енергоощадні металопластикові вікна. Тут зроблено ремонт, є електропроводка, встановлено електроплити, електрофурнітуру і сантехніку, індивідуальні лічильники. До будинку підключено інженерні комунікації, на подвір’ї облаштовано дитячий майданчик.

— Міська влада виконує свої обіцянки перед учасниками бойових дій на сході України і допомагає їм із житлом, адже чимало військовиків потребують поліпшення житлових умов. Серед них і ті, які дістали поранення і втратили здоров’я, захищаючи нашу країну, — каже заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Офіційний портал Києва повідомляє, що в пільговій черзі на отримання житла перебувають 3 283 сім’ї та самотніх громадян — учасників АТО/ООС. У 2017—2019 роках для поліпшення житлових умов ветеранів департамент будівництва та житлового забезпечення передав райдержадміністраціям 280 квартир, придбаних за кошти міського бюджету.

Вячеслав Непоп зазначив, що вже у вересні учасникам АТО/ООС передадуть ключі ще від 106 нових квартир. Крім того, протягом двох років у столиці добудують житловий будинок на бульварі Кольцова, де захисникам виділять 388 квартир. Також у Києві працює програма 50/50, яка допомагає учасникам бойових дій у поліпшенні житлових умов. Зокрема, за цією програмою у Солом’янському районі будується житловий комплекс, у якому передбачено понад 200 квартир для учасників АТО/ООС, у Голосіївському районі планують збудувати житловий комплекс, у якому також передбачать житло для ветеранів війни.

У Києві схвалено Концепцію забезпечення житлом киян — учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих (померлих) киян — учасників АТО. Як ідеться у розпорядженні КМДА, строк реалізації цієї концепції — до 2024 року. За шість років планують забезпечити житлом 1880 осіб із числа вказаних категорій, що становить 63 відсотки від їхньої загальної кількості станом на 31 грудня 2018 року.

Фото: kyivcity.gov.ua