Голова Групи дружби з Україною у Британському парламенті Джон Віттінгдейл (ліворуч), співголова Групи дружби з Великою Британією Олексій Рябчин.

Голову Групи дружби з Україною в Британському парламенті Джона Віттінгдейла нагороджено Почесною Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.

Нагороду, ініційовану співголовами Групи дружби з Великою Британією Світланою Заліщук та Олексієм Рябчиним, було вручено під час візиту Дж. Віттінгдейла до Києва, де він перебував як міжнародний спостерігач на дочасних виборах до Верховної Ради.

Джон Віттінгдейл є великим другом України. Він доклав багато зусиль для створення сприятливих умов та гармонізації стосунків між парламентами України та Великої Британії.

Починаючи з липня 2017 року, коли його вдруге було обрано головою Групи, Дж. Віттінгдейл ініціював десятки екстрених дебатів, заяв та публічних реакцій керівництва Великої Британії на підтримку України як в контексті протистояння російській агресії, так і ініціатив в економічній, культурній та гуманітарній площинах.

За сприяння Дж. Віттінгдейла питання підтримки України, війни на сході нашої держави, збільшення обсягів британської технічної та військової допомоги, продовження санкцій проти Росії завжди піднімалися на найвищих рівнях та порушувалися першими посадовими особами Великої Британії.

Він приділяє значну увагу подоланню гуманітарних наслідків агресії РФ на Донбасі, зокрема психологічно-емоційній реабілітації дітей українських військовослужбовців та вимушених переселенців, надає сприяння під час їх візитів до Великої Британії.

Джон Віттінгдейл, як голова Групи дружби з Україною, часто відвідував Україну, зокрема схід України, навіть у часи найбільших загроз та викликів. За сприяння пана Віттінгдейла, в парламенті Великої Британії відбулися екстрені дебати, присвячені ситуації в Україні за результатами акту агресії Російської Федерації в Азовському морі, здійснено низку ініціатив щодо перегляду візових умов для громадян України, винесено на розгляд парламенту Великої Британії питання визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом українського народу.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.