Шановні друзі!

Українським військовим знадобився лише день для визволення Красногорівки від російської окупації. Це сталося 1 серпня 2014 року.

Просуваючись у напрямку Донецька, сили антитерористичної операції брали під контроль донецькі передмістя. Завдання визволити Красногорівку командування поклало на дніпропетровський 20-й батальйон територіальної оборони, посилений спецназівцями з 3-го полку, добровольцями «Донбасу» і «Правого сектору», а також кількома одиницями важкого озброєння та бронетехніки.

Дві штурмові групи обійшли Красногорівку з півночі та зайшли в місто з тилу. Атака українськими військами зі сходу стала абсолютною несподіванкою для бойовиків. Оборона противника розвалилася майже одразу. Місто було звільнено.

Сьогодні ми вшановуємо мужніх визволителів і відважних мирних жителів — справжніх патріотів України, наших співвітчизників. Нам разом будувати нову європейську державу, захищати цінності свободи й гідності, можливість бути господарями своєї незалежної країни.

Щиро бажаю вам мирного життя, оптимістичного настрою, щастя, здоров’я, успіхів та благополуччя. Упевнений, що ви докладете всіх зусиль для відновлення і розбудови міста, підтверджуючи притаманні вам працьовитість, мужність і гордість за український Донбас.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.