Радник Голови Центральної виборчої комісії Олександр Остапа, Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Учора Центральна виборча комісія продовжила приймати та оголошувати протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року з поміткою «Уточнений».

ЦВК прийняла з такою поміткою протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатних виборчих округах № 121, № 127.

Окрім того, як повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату комісії, на підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року в двох ОВО, визнавши обраними народними депутатами України Сергія Штепу (ОВО № 77), Сергія Мінька (ОВО № 80).

Всього на 1 серпня визнано обраними 136 народних депутатів України.

До того ж ЦВК контролює ситуацію в одномандатному виборчому окрузі № 50 (де зафіксовано найбільшу кількість судових позовів) та чекає окружну комісію 2 серпня, на 12.00. Про це на вчорашньому брифінгу повідомила Голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Нагадаємо, там триває боротьба за мандат до Верховної Ради між двома діючими міськими головами —Русланом Требушкіним (Покровськ) та Андрієм Аксьоновим (Добропілля). Обидва були занесені в базу «Миротворця» як «мери-сепаратисти».

«Виборча комісія отримала додатковий час для підбиття підсумків голосування і складення протоколу з поміткою «Уточнений» з урахуванням ухвалених там рішень», — сказала Т. Сліпачук.

У будь-якому разі, додала вона, ЦВК наголошуватиме згаданій окружній виборчій комісії, її членам «про необхідність неухильного дотримання законодавства України, проведення всіх необхідних засідань для підбиття підсумків голосування, здійснення перерахунку і також наголошуватимемо, що існує кримінальна відповідальність за порушення виборчого законодавства. Сподіваюся, наші колеги з ОВК нас почують».

Сліпачук зазначила, що ЦВК паралельно з Національною поліцією стежить за тим, аби була забезпечена «сакральність виборчої документації».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.