На знімку: процес ремонту.

Одним із основних об’єктів дорожнього будівництва і є автошлях державного значення Н-10 Стрий — Мамалига. На багатьох ділянках від обласного центру й до межі зі Львівською областю триває поточний середній ремонт.

Працівники автошляхової організації ТОВ «ПБС» здійснюють ремонт методом холодного ресайклінгу, що передбачає вирізування знищеного дорожнього одягу та заміну на новий. За допомогою комбайна-реміксера бітумний шар розпушують. Для зміцнення основи покриття до суміші додають спеціальні в’яжучі складники і влаштовують вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону. Далі кладуть верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону.

Новенький асфальт тепер — у селі Голинь Калуського району. Шляховики впорядковують узбіччя та влаштовують з’їзди до бічних вулиць. Усі роботи — під контролем фахівців державного підприємства Укравтодору «Дорожній контроль якості» та Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Стежить за процесом інспектор Служби автодоріг Юрій Чорнописький. Ця ділянка шляху для нього особлива. Адже сорок років тому він, тоді майстер дорожнього ремонтно-будівельного загону Івано-Франківського облавтодору, працював тут. І ось через сорок років повернувся.

— Теперішні автошляховики працюють якісно та дають гарантію на ремонт — десять років.

Фото надано  Юрієм Чорнопиським.