У Львові вчора розпочалися Дні культури Кувейту. Заходи триватимуть до 5 серпня. Львів став другим містом в Україні, після Києва, де Кувейт проводить таке дійство.

Із цієї нагоди до міста прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Кувейт в Україні доктор Рашид Хаммад Аль-Адвані, який зустрівся з міським головою Андрієм Садовим. Напередодні старту події вони обговорили можливості для поглиблення освітньо-культурної співпраці, також гість ознайомив із особливостями кувейтських святкувань та акцентував увагу на найцікавіших заходах в програмі, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Серед них Рашид Хаммад Аль-Адвані відзначив, зокрема, виступ музичного ансамблю маестро Аюба Хедра, відкриття виставки кувейтського художника Абдаллаи Аль-Зейда та виставки народного одягу Держави Кувейт під керівництвом Хусейна Аль-Каттана. Також посол запросив Андрія Садового на відкриття фотовиставки Алі Аль-Зеіді.

«Я вже вдруге у Львові. До цього такі Дні Кувейту ми проводили лише в Києві — торік у лютому, — сказав він. — Дякуємо, що знайшли час зустрітися з нами. Днями Кувейту у Львові ми хочемо показати мешканцям міста наші культуру та особливості. Власне, культура завжди була чудовим шляхом до порозуміння між державами та народами. Буду радий бачити вас особисто на церемонії відкриття».

Також міський голова та посол Кувейту в Україні обговорили можливості покращення авіасполучення між Львовом та столицею Кувейту містом Ель-Кувейт і шляхи налагодження освітньої співпраці між містами.

Відзначимо, що одна з основних локацій заходів — площа біля входу до Львівської міської ради, де вчора відбулися відкриття Днів культури Держави Кувейт, фотовиставки про Кувейт, демонстрація промофільму про державу і виступи українських колективів та виконавців, а також музичного ансамблю маестро Аюба Хедра.

Фото: city-adm.lviv.ua