На знімку: під час офіційного відкриття Днів Кувейту у Львові.

Відкриття Днів Кувейту розпочалось у четвер із концерту та урочистого слова офіційних осіб.

«Я дуже радий бути сьогодні тут, у Львові, адже він є справжньою культурною і туристичною столицею України. Знаємо багато про культуру і туризм цього міста. Саме тому вирішили зробити другі, після Києва, Дні Кувейту тут. Це будуть насичені дні, багато подій. Запрошуємо львів’ян і гостей на наші заходи», — сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Кувейт в Україні Рашид Хаммад Аль-Адвані.

Привітав учасників та гостей і голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський. «На моє переконання, чим більше буде заходів, пов’язаних із культурою інших держав у нашому регіоні, тим краще ми розумітимемо світ. Важливо, щоб такі ж заходи відбувались і за кордоном — для того, щоб ми ділились частинкою своєї культури в інших державах. Адже саме через культури можна починати будувати фундаментальні відносини між різними народами», — зазначив він.  

«Маємо прекрасну нагоду насолодитися культурою, традиціями, піснями, танцями і кухнею Кувейту. За 25 років дипломатичних відносин ми вперше маємо Дні культури Кувейту в Львові. Сподіваємось, що ці дні стануть черговим поштовхом до налагодження дружніх, культурних відносин між нашими державами, до подальших успішних проектів у різних сферах», — наголосила начальниця департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда.

Потім публіці презентували фотовиставку та промофільм, присвячені Державі Кувейт, також відбувся виступ українських колективів і виконавців та музичного ансамблю маестро Аюба Хедра.

Фото прес-служби Львівської міської ради.