Дорогі друзі!

Сьогодні ми згадуємо події 5-річної давнини, коли українські військові почали планомірно брати під контроль донецькі передмістя, створюючи плацдарми для подальшого наступу. Вранці 4 серпня батальйони «Азов» та «Шахтарськ» отримали наказ вибити ворога з Мар’їнки. Добровольців підтримала бронетехнікою 51-ша механізована бригада. Хоча й не з першої спроби, але все-таки вдалося взяти центральні позиції терористів.

Після того українські бійці почали зачистку Мар’їнки у східному та західному на-
прямках. Розуміючи, що місто не втримати, бойовики обстріляли мирних жителів Мар’їнки з мінометів, гранатометів, гаубиць та установок «Град». Але сили АТО виконали поставлене завдання і повернули в місто мир і законну українську владу.

Низький уклін усім мешканцям міста за непохитність і віру в нашу перемогу! Відвага і стійкість тих, хто сприяв поверненню конституційного ладу, хто зазнав втрат і подолав душевний біль, гідні високих слів визнання і вдячності.

Упевнений, що спільними зусиллями ми здолаємо всі перешкоди, гідно пройдемо шлях до цілісної суверенної квітучої України! Адже саме за це ми платимо дуже високу ціну — життя кращих синів і доньок. Будьмо ж помислами й діями достойні їхнього подвигу!

Щиро бажаю щастя і миру, здоров’я, звершення всіх сподівань, благополуччя і злагоди — вам і вашим родинам.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.