Дорогі друзі!

Щиро вітаю зі 150-річчям міста.

З історією Знам’янки пов’язані життя і діяльність відомих громадських діячів, науковців, світочів культури і української (композитор Микола Лисенко та драматург Михайло Старицький), і польської (композитор Кароль Шимановський і письменник Ярослав Івашкевич), багатьох інших.

На території Знам’янки відбувалися важливі події Другої світової війни. З 22 червня 1941 року мешканці міста тримали тил діючої армії. Понад тисяча знам’янчан, які воювали на фронтах Другої світової, були удостоєні бойових нагород.

Місто вистояло у воєнному лихолітті. Воно долало труднощі повоєнних років, розвивалось і мужніло.

Нині Знам’янка — це місто сплетіння залізниць, ворота півдня України. Сучасне покоління містян гідно продовжує й примножує славні традиції своїх попередників. У лавах Збройних Сил України багато ваших земляків сьогодні мужньо захищають свободу та мирне життя нашої держави у війні з російськими загарбниками на східному фронті. Працьовитість, гостинність, щирість ви поєднуєте з глибоким патріотизмом, відповідальністю, цілеспрямованістю. А в цьому — запорука подальших успіхів, гарантія примноження здобутків, суспільної злагоди.

Тож зичу вам благополуччя, добробуту і миру. Ваша закоханість у рідне місто переконує у тому, що ви зумієте зробити свій край заможним і процвітаючим, де було б затишно жити, плідно працювати, ростити дітей, впевнено дивитися в майбутнє Знам’янки та нашої чудової України.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.