Як інформує прес-служба глави нашої держави, у рамках візиту в Анкарі заплановано переговори з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустріч з представниками української та кримськотатарської громад. Окрім того, у Стамбулі Володимир Зеленський зустрінеться із Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Очікується, що ключовими темами переговорів Президента в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, оборонна промисловість. Сторони сподіваються домовитися про подальші спільні кроки й в інфраструктурній сфері. Серед анонсованих тем — також проблеми, пов’язані з російською окупацією Криму.

До речі, в понеділок ввечері Володимир Зеленський провів телефонну розмову з британським Прем’єр-міністром Борисом Джонсоном. Глава держави, як повідомляє його прес-служба, привітав співрозмовника з переконливою перемогою на нещодавніх виборах лідера Консервативної партії Великої Британії. Він подякував британському уряду за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також допомогу нашій країні в здійсненні реформ та посиленні обороноспроможності.