МЗС України учора, в день 11-х роковин початку збройної агресії РФ проти Грузії, засудило розв’язану Росією війну та закликало міжнародну спільноту продовжити заходи, спрямовані на відновлення територіальної цілісності держав, які постраждали від агресивної політики Москви.

Відповідну заяву розміщено на сайті відомства. «Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує розв’язану Російською Федерацією війну проти Грузії, розпочату 7 серпня 2008 року, триваючу незаконну окупацію суверенних територій Грузії в Абхазії та Цхінвальському регіоні/Південній Осетії, а також кроки російського окупаційного режиму, спрямовані на їх фактичну анексію», — зауважили в МЗС. 

У міністерстві висловили непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та наголосили, що поділяють необхідність мирного вирішення конфлікту на основі фундаментальних принципів і норм міжнародного права. «Досвід засвідчив, що політика умиротворення агресора шляхом  заморожування російсько-грузинського конфлікту розв’язала йому руки і призвела до прямої збройної агресії Російської Федерації проти України в лютому 2014 року», — йдеться у заяві.