Прикордонна влада Косово ухвалила несподіване рішення — заборонити громадянам з паспортами Сербії та Сербської Республіки, що входить до складу Боснії і Герцеговини, в’їжджати до країни. Про це в середу попередило всіх сербів «Радіо й телебачення Сербії» (РТС) і наголосило, що це рішення прийнято без узгодження з міністерством внутрішніх справ країни і без звичної процедури попереднього інформування громадськості про зміну.

Щоправда, зазначається: заборона не поширюватиметься на тих, хто замість паспортів пред’явить прикордонникам особисту карту, що містить усю цифрову інформацію про її власника. Якщо з таким громадянином їдуть і діти, то на них необхідно мати відповідні посвідчення з фото.

Заходи прикордонної влади Косово з часткового обмеження в’їзду до країни набули чинності минулого понеділка, 5 серпня. РТС повідомляє, що вже кілька родин з дітьми, 
в яких були відсутні названі документи, й громадян, що мали лише паспорт, а не особисту пластикову карту, повернули до адміністративних пунктів між Косово й Сербією.

Сербське видання вважає, що від нової й несподіваної вимоги косовської влади постраждають громадяни, які через Косово раніше планували вирушити на відпочинок на Адріатичне море до Албанії або Чорногорії.