На знімку: під час відкриття дороги перерізали не червону, а зелену стрічку.

— За останні 10 років в області прокладено та реконструйовано понад 500 кілометрів лісових доріг. За минулий рік прокладено 83 кілометри земляного полотна та 50 кілометрів дорожнього покриття. Придбано спеціальну дорожньо-будівельну техніку. Дорога з білощебеневим покриттям завдовжки 1,9 кілометра сполучила села Гаразджа та Лище, скоротивши відстань між ними більш як на 20 кілометрів, — зазначив на врочистостях з нагоди цієї події заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

— На Волині в лісовій галузі робота ведеться досить серйозна. Якісні дороги, добротні рекреаційні пункти, екологічні стежки. Це крім основних завдань. Адже наші ліси доглянуті та переважно в гарному стані. Щодо цієї дороги, то її будівництво може стати певним кроком до об’єднання сіл Піддубці та Підгайці в одну ОТГ, — зауважив голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлєв.

— Для громади дорога надзвичайно важлива, тому що скорочує віддаль між селами. А це означає, що люди будуть задоволені роботою лісівників і результативною співпрацею з такими стратегічними партнерами, як державні лісогосподарські підприємства, зокрема лісонасінневим центром у Гаразджі, — наголосив голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк.

Зауважимо: лісові дороги, а особливо в таких селах, як Гаразджа та Лище, що межують з обласним центром, для лісівників вкрай необхідні. Їх розбудова дає змогу ефективно виконувати весь комплекс робіт з оздоровлення лісів, здійснювати лісогосподарські заходи, охороняти дерева від пожеж та самовільних рубок.

Фото з сайту lisvolyn.gov.ua.