Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко надіслала листа спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартіну Сайдіку.

Вона висловила протест і глибоке занепокоєння провокацією, яку влаштували так звані представники ОРЛО в Станиці Луганській. «Впевнена, на наступному засіданні ТКГ має стояти питання неприпустимості подібної поведінки і подібних жестів», — зазначила Ірина Геращенко. Також відео вона направила представнику ОБСЄ з питань свободи слова з вимогою відреагувати на перешкоджання діяльності журналістам. «Бойовики йтимуть туди, куди їм дозволять. Будемо зупиняти разом», — додала Перший заступник глави парламенту.

На сторінці у Фейсбуці вона поділилася, що десятки раз бувала в Станиці Луганській: «Ми привозили туди міжнародні делегації і журналістів, спілкувалися біля КПВВ з людьми з окупованих територій, розпитували СММ ОБСЄ, чому ж вони не моніторять безпекову ситуацію після 16-ї години взимку і 19-ї влітку, коли й починаються обстріли. Про наші візити бойовики, звичайно, знали, їм добре видно всю цю територію. Я проходила повз українських солдатів, що охороняли безпеку мирних жителів, дякувала їм, ми йшли далі тим важким кілометровим маршрутом, спілкуючись з громадянами, які щодня перетинають лінію зіткнення. Й ніколи не підходила до зруйнованого мосту. Не тому, що боялася, я точно не з боязких, не перелякана. Тільки тому, щоб не ризикувати життям військових чи мирних громадян, які були поряд, тільки тому, аби жодною дією не провокувати, не ускладнювати і без того непросту ситуацію й переговори». Нас щодня перевіряють на міцність, зазначила Ірина Геращенко, зондують, куди ще може ступити нога бойовика, маріонетки Кремля, колаборанта, нас щодня тестують, скільки ми ще дозволимо їм принижувати Україну.

Фото зі сторінки Ірини Геращенко у (Facebook).