Під час тренінгу.

Тренінги, під час яких новообраних народних депутатів навчають найважливішого для роботи в парламенті, відбувалися й цього тижня. 

Це необхідно з огляду на те, що із 424 законотворців уперше в Верховну Раду потраплять аж 320 осіб. Звісно, навчання, яке провели в Трускавці для представників партії «Слуга народу», охопило більшість «новачків», але Програма USAID РАДА вирішила організувати й свій курс «молодого бійця». У ньому могли взяти участь не тільки майбутні народні депутати (до речі, представники «Слуги народу» також долучилися до навчального курсу), а й помічники депутатів, представники апарату Верховної Ради. Освоєний курс допоможе парламентаріям ефективніше виконувати свої представницькі функції, стверджують його організатори.

Так, 5 серпня розпочалася перша орієнтаційна сесія, присвячена різним аспектам діяльності народного депутата та його команди. Цей дводенний курс дає можливість вибудовувати ефективну роботу команди, забезпечити дієві комунікації та взаємодії в парламенті, з урядом, органами місцевого самоврядування та громадськістю. А в середу та четвер майбутні парламентарії опановували Регламент Верховної Ради. Обидва ці курси пройшла, зокрема, переможниця на мажоритарному окрузі Лариса Білозір. «Ця тренінгова сесія дасть можливість швидко увійти в роботу Верховної Ради й надалі удосконалювати свої знання і практики, — написала вона на своїй сторінці в Фейсбуці. — Під час занять дізналися про місце Регламенту в системі законодавства, познайомилися з основними функціями та формами роботи Верховної Ради. Окрім цього, поглибили знання процедур та видів голосувань, рішень та правових актів».

Враховуючи великий суспільний інтерес до представників нового парламенту, зокрема з боку ЗМІ, організатори тренінгів запросили журналістів провідних телеканалів узяти безпосередню участь у одній із сесій тренінгу та опанувати основи Регламенту.

Це сподобалося новообраним депутатам, адже вони отримали можливість поспілкуватися зі ЗМІ, коментуючи ті чи інші ситуації, відповідаючи на гострі запитання.

Програма USAID РАДА виконує, а точніше, перевиконує своє завдання з проведення орієнтаційних тренінгових сесій, зазначив на своїй сторінці в Фейсбуці Директор програми Ігор Когут. «Це більш камерний формат, у порівнянні з «трускавецьким інтенсивом», — пише він, — але він дає учасникам можливість зануритися в тему статусу народного депутата та Регламенту».

Вл. інф.

Фото зі сторінки Програма РАДА у Фейсбуці.