У Сєвєродонецьку під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації Віталія Комарницького з делегацією Дипломатичної академії України ім. Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України підписано Меморандум про співробітництво (на знімку).

Така співпраця, на думку очільника області, «сприятиме підвищенню кваліфікації працівників органів державної влади, обміну досвідом з організації професійної підготовки кадрів, проведенню відповідних освітніх заходів» тощо.

Також із директором Дипломатичної академії України Сергієм Корсунським обговорено поточну ситуацію вздовж лінії розмежування та, зокрема, у Станиці Луганській і наслідки економічної блокади.

Сторони висловили єдину думку стосовно діяльності освітніх центрів «Донбас-Україна», з допомогою яких молодь із не підконтрольних українській владі територій вступає до українських вишів за спрощеною процедурою.

До речі, на Луганщині наразі працює навчальний модуль «Зовнішня політика України та особливості співпраці з міжнародними партнерами», лекторами якого виступають представники Дипломатичної академії.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.