Випускники разом із майстром Інною Луговою вирушили у подорож річкою Случ (Березнівський район).

Безробітні, що обирають навчання за професією «Агент з організації туризму», мабуть, одні з найщасливіших. Адже мають унікальну нагоду не лише здобути фах, а й побувати в дивовижних місцях, відчути емоційну насолоду від подорожей.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості майбутніх турагентів щоразу зустрічає досвідчений майстер виробничого навчання Інна Лугова: «Навчання у нас триває 6,5 місяця. Зазвичай (що вкрай важливо для безробітних) під час виробничої практики роботодавці запрошують на роботу. Проте чимало випускників готові започаткувати власну справу».

У нинішній групі навчалися безробітні, направлені Рівненським міським центром зайнятості та Дубенською районною філією Рівненського обласного ЦЗ.

Під час державної кваліфікаційної атестації слухачі розповіли, що залишаються на фірмах, де проходили практику. А дехто планує працювати самостійно — започаткувати власну справу.

Серед предметів, що вивчають слухачі РЦПТО, — географія туризму, організація транспортних перевезень, іноземна мова. Сумлінне навчання та великий інтерес до професії спонукали групу взяти участь у масштабному Всеукраїнському проекті «ПрофіКемп», до якого долучилися представники Ужгорода, Львова, Херсона та Рівного. Туристичні маршрути, що запропонували слухачі, стали одними з найкращих, а призове друге місце у фіналі конкурсу (Скадовськ, Херсонщина) — яскравий приклад високої організації роботи та непоборної жаги перемоги.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості.

Фото надано РОЦЗ.