Cім’ї проводять ночі в таборах, де немає нічого, крім ковдр і простирадл, розвішаних на деревах. Воєнні дії у Сирії тривають.

«Ми глибоко занепокоєні тим, що оголошений раніше режим припинення вогню було порушено минулого понеділка, і нова хвиля насильства знову загрожує життю мільйонів цивільних осіб у районі Ідлібу, понад мільйон з них — діти», — йдеться у заяві робочої групи з гуманітарної ситуації у Сирії, засідання якої відбулося в четвер у Женеві, повідомляють «Новини ООН».

В організації наголошують, що під час затишшя у бойових діях багато жителів повернулися до свої домівок, і зараз ці люди виявилися в районах, де відновилися інтенсивні збройні сутички. Люди гинуть під обстрілами й отримують серйозні поранення. Так, повідомляють «Новину ООН», з початку ескалації бойових дій наприкінці квітня більш як 500 цивільних осіб було вбито й сотні дістали поранення. Стрімко зростає число вимушених переселенців: майже 400 тисячам людей довелося знятися з місця і шукати порятунку в інших районах країни. Багатьом довелося перебиратися з місця на місце по кілька разів.

«Сторони конфлікту повинні дотримуватися своїх зобов’язань відповідно до міжнародного гуманітарного права, а винні в порушенні цих норм мають понести відповідальність», — сказано в заяві.

Також зазначається, що Туреччина передала до ООН інформацію про порушення, що мали місце на північному заході Сирії від початку року. В організації очікують одержання подібної інформації і від Росії.

Фото ЮНІСЕФ.