На знімку: начальник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

Про це поінформували у головному управлінні Пенсійного фонду в Донецькій області. Завдяки відкриттю нового пункту жителі Лебединського, Сопиного, Бердянського та Калинівки зможуть отримати консультації та роз’яснення щодо пенсійного забезпечення, замовити та отримати довідки з Державного реєстру застрахованих осіб про доходи та страховий стаж, здійснити попередню правову оцінку документів на призначення і перерахунок пенсії тощо.

Агентський пункт буде розташований у будівлі Лебединської сільради. Нині у приміщенні завершується ремонт. Для пункту придбали меблі та обладнання.

«На Донеччині працюють уже 43 агентські пункти (віддалені робочі місця, створені поза межами приміщень Пенсійного фонду області) та 134 віртуальні (інтерактивні) робочі місця в усіх територіальних громадах, — поінформувала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад. — Там надаються послуги засобами скайп-зв’язку. Впродовж півріччя за допомогою цієї системи було надано 7 тисяч 600 консультацій і роз’яснень щодо пенсійного забезпечення та змін у законодавстві».

Сім агентських пунктів Пенсійного фонду діють на лінії зіткнення: у Світлодарську, Миронівському, Верхньоторецькому, Новгородському, Чермалику, Новотроїцькому, Гранітному. Через них людям надали понад 4,5 тис. консультаційних послуг.

Відкриття агентських пунктів та дистанційні форми обслуговування дають можливість максимально наблизити пенсійні послуги до людей та зменшити потік звернень до управлінь Пенсійного фонду.

За інформацією ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області, загалом на території регіону на лінії зіткнення розташовані 84 населені пункти. Потреба на виплату пенсій 66,8 тис. особам, які проживають на лінії зіткнення, становить 324,3 млн грн. Виплата пенсій здійснюється своєчасно і в повному обсязі через 39 поштових відділень та 26 відділень банківських установ.

На обліку в управліннях Пенсійного фонду області перебувають 1222,7 тисячі пенсіонерів. З них 514,8 тисячі є внутрішньо переміщеними особами (42 відсотки від загальної кількості).

Фото прес-служби Донецької ОДА.