Про це повідомив голова АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов в інтерв’ю агентству УНІАН. За його словами, нині пасажирські перевезення для підприємства — збиткові.

«У нас високий попит, але при цьому низькі ціни, які не покривають собівартість перевезень. Не говорячи про капітальні вкладення. З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави — нам потрібно переходити на модель договору за публічними послугами. Це означає, що Укрзалізниця повинна надавати послуги державі не нижче за собівартість, що дасть змогу збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії», — повідомив він.

Зменшувати збитковість пасажирських перевезень Укрзалізниця планує також за рахунок зменшення затрат. «Маємо велике поле для оптимізації фонду заробітної плати та підвищення продуктивності праці. Бачимо в цьому одне з ключових джерел покращення операційної діяльності компанії», — відзначив Кравцов.

Також він зазначив, що повністю задовольнити попит у сезон відпусток і літній період неможливо. Нині Укрзалізниця потребує збільшення парку на 15—20 відсотків, щоб «спокійно проходити пікові періоди».

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.