У його рамках 27 об’єднаних територіальних громад уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. 41 поліцейський, який нестиме службу на їхніх територіях, пройде відповідне навчання у рамках міжнародної програми.

За словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, це новий формат у роботі поліції, й він орієнтований на надання якісних послуг. Поліцейський проживатиме на території громади та постійно контактуватиме із нею, сприятиме розв’язанню проблем і потреб громадян. При цьому поліцейського не відволікатимуть на виконання невластивих йому функцій.

Глава Нацполіції повідомив, що процес підготовки поліцейських офіцерів громади будується на досвіді, отриманому, в тому числі і під час навчання першої групи офіцерів у Дніпропетровській області.

В. о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та голова Рівненської облради Олександр Данильчук закликали керівників ОТГ до активної участі у проекті.

«Це ще один важливий компонент реформи децентралізації. Адже він торкається безпеки жителів кожної громади. Робота в цьому напрямі вже розпочалася із створення безпекових Центрів, встановлення систем відеоспростереження у населених пунктах. А зараз у громадах необхідно створити належні умови для ефективної роботи поліцейських офіцерів», — наголосив Ігор Тимошенко.

Фото: rv.suspilne.media