Під час засідань робочих груп з підготовки пропозицій до Стратегії розвитку області на період до 2027 року.

У приміщенні Краматорського офісу Програми розвитку ООН в Україні відбулась чергова серія засідань робочих груп з підготовки пропозицій до Стратегії за напрямами «Економічний розвиток і зайнятість населення», «Підвищення спроможності громад надавати якісні послуги населенню», «Людський розвиток», «Безпечне суспільство».

У діяльності робочих груп розпочався найбільш відповідальний етап, пов’язаний із визначенням цілей та завдань, що матимуть стратегічне значення для подальших дій обласної влади.

За попередніми результатами, такими цілями можуть стати структурна перебудова регіональної економіки; підвищення якості життя населення та забезпечення умов для людського розвитку, в тому числі через надання якісних та доступних для кожної людини послуг; роз-в’язання екологічних проблем; забезпечення особистої безпеки людини.

Досягненню такої мети має сприяти насамперед підтримка малого та середнього підприємництва; налагодження взаємозв’язків між бізнесом, наукою та владою на засадах інноваційного розвитку; реалізація екологічних проектів; підвищення якості надання публічних послуг у тих сферах, з якими людина стикається найчастіше, — медицина, освіта, культура та спорт, функціонування систем життєзабезпечення, соціальний та цивільний захист населення.

Учасники робочих зустрічей наголосили, що особлива увага повинна приділятися тим населеним пунктам, які наближені до зони проведення бойових дій та мешканці яких особливо потерпають від додаткових загроз життю та здоров’ю.

Також серед стратегічно важливих напрямів названо інформаційну діяльність, підвищення поінформованості населення, висвітлення кращих практик та позитивного досвіду у вирішенні важливих питань розвитку регіону.

Робота щодо визначення операційних цілей та конкретних завдань триває. Після отримання узагальнених результатів розпочнеться етап консультацій із громадськістю.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.