На знімках: під час зустрічі в Ужгороді голови ОДА Ігоря Бондаренка (ліворуч) з чеським генконсулом Павелом Пешеком.

 

Насамперед дипломат привітав очільника області з високим призначенням на посаду і побажав плідної роботи. Далі звернувся з проханням зустрітися із заступником голови Сенату Чехії, який прибуде на Закарпаття у вересні. Також порушив питання активізації роботи з розшуку зниклого у січні 2013 року в горах Воловецького району чеського громадянина Ондрея Дубанського. Поцікавився планами обласної влади щодо будівництва на полонині Боржава вітрової електростанції.

– Щиро вдячний за ваш візит до Ужгорода і привітання, – цитує Ігоря Бондаренка прес-служба облдержадміністрації. – Чехія дуже близька закарпатцям, і ми високо цінуємо вашу допомогу нашому краєві. Звісно, я радо зустрінуся з віце-головою Сенату Чеської Республіки для обговорення подальших планів співпраці. Новому керівнику обласної поліції я доручу активізувати роботу з розшуку зниклого громадянина вашої країни. Щодо будівництва на Боржавській полонині – нині вивчаємо ситуацію. Турецька фірма, яка отримала дозвіл на будівництво, вже вклала чимало коштів у розбудову інфраструктури, сплачує орендну плату за землю. Водночас є застереження стосовно екологічності цього проекту. Детально вивчити питання має створена робоча група. Після цього й ухвалюватимемо остаточне рішення, яке має бути в інтересах місцевих громад, краю і держави. Також сподіваюся на пожвавлення економічних відносин Закарпаття з чеськими краями і для цього пропоную провести спільний економічний форум.

Генконсул подякував за інформацію і ще запропонував активізувати студентські зв’язки між вишами Чехії і Закарпаття. Після обміну пам’ятними подарунками сторони домовилися про активізацію діалогу.

Ужгород.

Фото надано прес-службою ОДА.