Під час польових випробувань дрона десятки людей телефонували до редакцій газет і радіо з повідомленнями: «Тут літають прибульці. Що нам робити?» І навіть показували відео літаючих тарілок. Ось чому журналісти звернулися по роз’яснення до уфологів, а ті ланцюжком дісталися до творців літальних апаратів незвичної форми.

Так і з’ясувалося їх цілком земне походження. Конструктори також повідомили громадськості: своє дітище вони назвали ADIFO, що означає всеспрямований літаючий об’єкт. Відривається він від Землі за допомогою компактних електричних моторчиків, якими легко керувати в повітрі. Але вчені вивчають можливість встановлення на них реактивних міні-двигунів, які дозволять збільшити швидкість «літаючих тарілок» у кілька десятків разів.

Цими розробками вже зацікавилися фахівці літакобудування і військові. Якщо випробування дронів з потужнішими двигунами будуть успішні, то їх конструктори можуть отримати державне замовлення на серійне виготовлення безпілотників для оборонного відомства. Тому румунів просять не дивуватися, якщо вони побачать у небі цілу зграю НЛО. Це лише випробування дронів нової обтічної форми.