На Алеї героїв на Соборному майдані Житомира.

Ініціативу учасників АТО/ООС про її проведення підтримала міська рада. Завершиться хода біля меморіальних стендів на честь 66 героїв-житомирян, які загинули під час війни. Пам’ять воїнів, що віддали своє життя за незалежність України, вшанують 23 серпня також на Смолянському військовому кладовищі міста. А в кінотеатрі «Жовтень» у День Державного Прапора відкриється виставка документальних фотоматеріалів і речових доказів бойових дій на сході країни під назвою «Події неоголошеної війни». 

Виставка, що розповість відвідувачам про трагічні події в Іловайському котлі, в Донецькому аеропорту та Дебальцевому, працюватиме чотири дні.

День Незалежності житомиряни святкуватимуть цього року в парку культури та відпочинку імені Гагаріна. На жителів міста чекатимуть ярмарок майстрів народної творчості і різні майстер-класи, де навчатимуть народної вишивки, мереживоплетіння, виготовлення оберегів. Для малюків у парку працюватимуть рекреаційні та ігрові зони, а аніматори залучатимуть дітлахів до народних рухливих ігор. Святкова концертна програма включатиме, зокрема, мистецький марафон «Українські мальви», танцювальний фест за участі естрадно-духового оркестру і клубу «Ретро», виступи сучасних вітчизняних гуртів, а також громадсько-мистецький фестиваль патріотичного спрямування «Покоління незалежних-2019».

Фото з сайту zt.20minut.ua