24 серпня 1991 року стало особливим днем і в житті героїчного воїна АТО та засновника трьох народних музеїв Олександра Ушинського (на знімку), який наразі є головою Асоціації учасників війни, ветеранів АТО (ООС), сімей загиблих (померлих) та інвалідів війни.

Рівно рік тому до Дня Незалежності ініціатор спорудження вже в далекому 1988-му першого в Україні народного пам’ятника жертвам Голодомору-геноциду 1932—1933 років у рідному селі Тарган, що на Київщині, Олександр Ушинський створив у колишньому приміщенні школи в Володарському райцентрі одразу три народні музеї. Це власне Музей Голодомору 1932—1933 років на Київщині, Музей Революції Гідності 2013—2014 років та Музей російсько-української війни, що триває з 2014 року на сході України...

Усі раритети, яким можуть позаздрити музейники навіть і столичних музеїв (!), зібрано особисто Олександром і по селах України, і під час подій останніх двох революцій та триваючої на сході України визвольної війни проти московських окупантів, активним учасником яких він був особисто! Про що й свідчать його бойові нагороди!

Хочеться скласти велику подяку всім подвижникам, таким, як Олександр Ушинський, котрі свято бережуть і примножують історичну пам’ять нашого народу для нинішнього і майбутніх поколінь України.

Фото надано автором.